Haber Blogu

R10 NET Hacklendi – 14 Temmuz 2010

Türkiye’de binlerce webmaster’ın kullandığı paylaşım forumu R10.Net henüz kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından hacklendi.

Neler Oldu?

r10 webmaster forumu 14 Temmuz 2010 saat: 2:30 sularında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından r10.net sitesini barındıran sunucuya yapılan saldırı sonucu, PHP – Mysql tabanlı hizmet veren Türkiye’nin en büyük webmaster forumu hacklendi.

Site üyelerinden olduğu sanılan hacker veya hackerlar, r10′un giriş sayfasına; siteyi sevdiklerini ancak forumun moderatörlerin insiyatifine bırakıldığını yazdı.

İşte anasayfadaki o mesaj;

Forum şu andan itibaren hacklenmiştir. Ben aslında r10.net i seven bir üyeyim. Eskiden çok sevdiğim bu site zaman geçtikçe yozlaşmaya yöneticilerin şeyinin keyfine göre yönlenmeye basladı. Artık yönetici tanıdığı olanın işi yürüyor. Olmayan adamın ise konuşmaya bile hakkı yok. Yöneticiler ilgisiz. Forum kargaşa içinde. Bu işi yapamıyorsanız yapmayın gitsin arkadaşım. Niye hackledik ? Yöneticiler bir otursun düşünsün acaba ne oldu diye. Neden bu duruma geldik diye. Önce normal bir sitesindir. Sonra büyürsün senle birlikte taleplerde büyür. Sonra bir güç olur vurduğu yeri yakar. İşte meziyet onu kontrol edebilmekte. Onu edemiyorsan birileri kontrol eder. Güç bende diye sevinmemek lazım. Art niyetli bir insan değilim bu seferlik zarar vermiyorum ama forumdaki değişimi görmezsem r10 u kökten bitiririm. İstediğimiz sadece adam gibi bir forum ve kendi çıkarlarını gözetmeyen yöneticiler.. Saygılarımla R10 u seven bir dost.

Ekran Görüntüsü:

Olayın ardından forum üyelerine admin (yönetici) izni veren kimliği belirsiz kişi veya kişiler,  site üyeleri arasında şaşkınlığa neden oldu. Zira bu süreçte, foruma üye olan herkes admin paneline kolayca erişebilecek yetkilere sahipti.

R10 Hakkında

R10.Net uzun süredir davetiye usulü üye kabul ediyor ancak site içeriğini misafir trafiğine de açık tutuyordu.

PHP motoru üzerine kurulu forum, Alexa dünya siteler sıralamasında, aldığı yüksek trafik neticesinde 773. Türkiye sıralamasında ise e-kolay.net ve MSN.com’un ardından 13. sırada yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Etiketler: , , ,

oyun

2 Yorumcu var “R10 NET Hacklendi – 14 Temmuz 2010”

  1. adem diyor ki:

    hack işine benzemiyor bence :) hack yapan adam güzel bi arka fon yapar öyle lay lay lom yapmaz bencede reklam

  2. Kamil diyor ki:

    Sizde r10′un hacklendiğini sanıyorsunuz öyle mi? Bakın bir söz var; “Reklamın iyisi kötüsü yok”

Şimdi Söz Sizde - Yorum Yapın

 

Sosyal Medya

Biliyor muydunuz?

2008 yılında yayım hayatına başlayan YazBuraya.com Haber Blogu, her gün Türkiye ve Dünya gündemindeki önemli olayları okurları ile birlikte yorumlayan, Türkiye'nin en büyük Haber Blogu projesidir.

 

2009 ve 2010 yıllarında "En İyi Haber Blogu" seçilen YazBuraya.com'u şu an (siz de dahil) toplam 111 Kullanıcı çevrimiçi olarak izlemektedir.

 

YazBuraya.com, yayım hayatına başladığı günden beri kazandığı başarılar ve röportajları ile defalarca görsel ve yazılı basında yer bulmuş, Türkiye'nin alanında nadir BLOG oluşumları arasında gösterilmektedir.

 

Projenin basında yer alan haberlerini okumak için Burayı Site haritamızı incelemek için Burayı kullanabilirsiniz.

Giriş - Google - Alexa - Xhtml - WordPress - Haber Blogu 2008-2011 Tüm Hakları Saklıdır.