Haber Blogu

Internet Explorer’ın Pazar Payı Düştü

Microsoft‘un pazar lideri işletim sistemi Windows sayesinde yenilmez olan “Internet Explorer“  rakipleri karşısında hızla kan kaybediyor.  2008 yılı başlarında %75 olan pazar payı, geçtiğimiz ay %68.15 ‘ e geriledi.

Rapor

Firefox ise 2008 Kasım ayında ilk kez %20 üzerinde bir pazar payını yakalayarak rakibine “bende varım” mesajını yinelemişti. 2009 Ocak başında ise Firefox  %21.34 ile ayak seslerini iyiden iyiye tüm dünyaya duyurdu.

İşte bağımsız araştırmacı kuruluş Net Applications’a göre pazar payları:   

Internet Explorer 68.15%
Firefox 21.34%
Safari 7.93%
Chrome 1.04%
Opera 0.71%
Netscape 0.57%
Mozilla 0.08%
Opera Mini 0.07%
Playstation 0.04%
ACCESS NetFront 0.02%
Blazer 0.02%
Microsoft Pocket Internet Explorer 0.01%
WebTV 0.00%
ANT Galio 0.00%
Konqueror 0.00%
Lotus Notes 0.00%
iCab 0.00%
BlackBerry 0.00%

İlginizi Çekebilir

Etiketler: , , ,

oyun

Şimdi Söz Sizde - Yorum Yapın

 

Sosyal Medya

Biliyor muydunuz?

2008 yılında yayım hayatına başlayan YazBuraya.com Haber Blogu, her gün Türkiye ve Dünya gündemindeki önemli olayları okurları ile birlikte yorumlayan, Türkiye'nin en büyük Haber Blogu projesidir.

 

2009 ve 2010 yıllarında "En İyi Haber Blogu" seçilen YazBuraya.com'u şu an (siz de dahil) toplam 135 Kullanıcı çevrimiçi olarak izlemektedir.

 

YazBuraya.com, yayım hayatına başladığı günden beri kazandığı başarılar ve röportajları ile defalarca görsel ve yazılı basında yer bulmuş, Türkiye'nin alanında nadir BLOG oluşumları arasında gösterilmektedir.

 

Projenin basında yer alan haberlerini okumak için Burayı Site haritamızı incelemek için Burayı kullanabilirsiniz.

Giriş - Google - Alexa - Xhtml - WordPress - Haber Blogu 2008-2011 Tüm Hakları Saklıdır.